Insalata Tagliatella

Variat d’enciams, tomàquet confitat, nous i poma caramel·litzades, cruixent de prosciutto di Parma DOP, ricotta i cruixent de grana padano DOP.

Parmigiano Reggiano D.O.P.

Parmigiano Reggiano

Formatge de consistència dura i granular, elaborat a partir de llet de vaca descremada. Es deixa curar durant llargs períodes de temps. És de grans dimensions i té forma de roda. Es classifica segons la curació. Curació mínima 24 mesos, lleugerament picant, granulós i cruixent.

Suroeste Valle del Po

Segons la llegenda, el seu origen es remunta a l'edat mitjana, a la província de Reggio de l'Emília, que en aquell moment pertanyia a la diòcesi de Parma, de la qual prové el nom. El seu naixement prové històricament dels primers caselli (edificis on s'elaborava la llet) propers als castells i als monestirs de la zona de Parma. A més, les salines Salsomaggiore es trobaven molt a prop, cosa que feia que aquesta regió fos idònia, atès que proporcionaven la sal necessària per elaborar aquest formatge. La seva distribució es va estendre ràpidament fins al sud del riu Po, a les províncies de Parma, Reggio de l'Emília i Mòdena, i també part de les de Piacenza, Bolonya i Màntua. Actualment, la seva producció està regulada per una DOP (denominació d'origen protegida).