Tagliatella

Pesto, ceba, pebrot, xampinyons, formatge taleggio, bacó i espinacs

Taleggio D.O.P.

Taleggio

Formatge de pasta tova elaborat a partir de llet de vaca. De forma quadrada i amb una crosta obtinguda segons la curació. Sotmès a una lleugera curació, és cremós, té un gust dolç i lleugerament àcid. Característicament aromàtic, però suau en gust, amb un acabat afruitat.  

Bergamo

Els seus orígens es remunten al segle XI, a la petita ciutat de Taleggio, situada a Bèrgam, a la regió de la Llombardia, per la qual cosa és un dels formatges de pasta tova més antics. Aquesta varietat de formatge es produeix durant les estacions de tardor i hivern, quan les vaques deixen les pastures alpines i baixen cap als pobles. Tradicionalment es munyien les vaques cansades pel llarg trajecte, per això els formatges es coneixien amb el nom de stracchino; en el dialecte llombard stracche significa fatigades. Aquest formatge disposa de la DOP europea.